Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Francúzska cesnačka Aïgo Bouïdo s bylinkami a bagetou

Aïgo Bouïdo / Aïgo Bouïdo je delikátna provensalská cesnaková polievka, ktorú preslávila Julia Child. Jej ľahká konzistencia a intenzívna chuť byliniek a cesnaku... Aïgo Bouïdo je delikátna provensalská cesnaková polievka, ktorú preslávila Julia Child. Jej ľahká konzistencia a intenzívna chuť byliniek a cesnaku ju robia dokonalým predjedlom alebo ľahkou večerou. Záverečná emulzia zo žĺtkov a olivového oleja jej dodáva zamatovú štruktúru a francúzsky šarm.
Obed Polievky Bezmäsité jedlá Varené Francúzska kuchyňa
15 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 15 strúčikov – cesnak
  • 2 KL – soľ
  • 1 štipka – mleté čierne korenie
  • 2 ks – klinčeky
  • 2 lístky – šalvia
  • 2 vetvičky – tymian
  • 1 ks – bobkový list
  • 1 hrsť – petržlenová vňať
  • 3 ks – žĺtok
  • 4 PL – olivový olej
  • – bageta
  • – strúhaný parmezán
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Strúčiky cesnaku vložíme na 30 sekúnd do vriacej vody, potom ich ošúpeme.
  2. Vložíme do hrnca, zalejeme 2 litrami vody, pridáme soľ, korenie, koreniny a bylinky. Varíme na miernom ohni 30 minút.
  3. Bagetu nakrájame na plátky, pokvapkáme olivovým olejom a upečieme v rúre pri 180 °C približne 10 minút.
  4. V mise vyšľaháme žĺtky, po kvapkách primiešame olivový olej a vytvoríme redšiu majonézu.
  5. Polievku precedíme cez sitko, rozvarený cesnak a bylinky pretlačíme späť do polievky a premiešame.
  6. Do žĺtkovej zmesi pridáme niekoľko lyžíc horúcej polievky a potom pomaly vmiešame celý zvyšok.
  7. Servírujeme horúce s opečenou bagetou a posypané parmezánom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#aigobouido #francuzskakuchyna #cesnakovapolievka #bylinky #juliechild #lahkejedlo
234 zobrazení