Aïgo Bouïdo /
Aïgo Bouïdo je delikátna provensalská cesnaková polievka, ktorú preslávila Julia Child. Jej ľahká konzistencia a intenzívna chuť byliniek a cesnaku...
Aïgo Bouïdo je delikátna provensalská cesnaková polievka, ktorú preslávila Julia Child. Jej ľahká konzistencia a intenzívna chuť byliniek a cesnaku ju robia dokonalým predjedlom alebo ľahkou večerou. Záverečná emulzia zo žĺtkov a olivového oleja jej dodáva zamatovú štruktúru a francúzsky šarm.
Obed
Polievky
Bezmäsité jedlá
Varené
Francúzska kuchyňa
15 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 15 strúčikov – cesnak
- 2 KL – soľ
- 1 štipka – mleté čierne korenie
- 2 ks – klinčeky
- 2 lístky – šalvia
- 2 vetvičky – tymian
- 1 ks – bobkový list
- 1 hrsť – petržlenová vňať
- 3 ks – žĺtok
- 4 PL – olivový olej
- – bageta
- – strúhaný parmezán
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Strúčiky cesnaku vložíme na 30 sekúnd do vriacej vody, potom ich ošúpeme.
- Vložíme do hrnca, zalejeme 2 litrami vody, pridáme soľ, korenie, koreniny a bylinky. Varíme na miernom ohni 30 minút.
- Bagetu nakrájame na plátky, pokvapkáme olivovým olejom a upečieme v rúre pri 180 °C približne 10 minút.
- V mise vyšľaháme žĺtky, po kvapkách primiešame olivový olej a vytvoríme redšiu majonézu.
- Polievku precedíme cez sitko, rozvarený cesnak a bylinky pretlačíme späť do polievky a premiešame.
- Do žĺtkovej zmesi pridáme niekoľko lyžíc horúcej polievky a potom pomaly vmiešame celý zvyšok.
- Servírujeme horúce s opečenou bagetou a posypané parmezánom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#aigobouido #francuzskakuchyna #cesnakovapolievka #bylinky #juliechild #lahkejedlo
234 zobrazení