Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Slovinská hustá polievka Jota s údeným mäsom a kyslou kapustou

Jota – slovinská kapustová polievka / Jota je tradičná slovinská polievka, ktorá konzistenciou pripomína guláš a chuťou poctivú kapustnicu. Kombinuje kyslú kapustu, údené mäso, zemiaky a... Jota je tradičná slovinská polievka, ktorá konzistenciou pripomína guláš a chuťou poctivú kapustnicu. Kombinuje kyslú kapustu, údené mäso, zemiaky a fazuľu do výdatného jedla, ktoré zasýti a výborne zahreje. Je ideálna na chladné dni a výborne chutí aj ohriata na druhý deň.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Bravčové mäso Údené mäso Juhoeurópska kuchyňa
15 min príprava
60 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 150 g – biela fazuľa
  • 1 ks – bobkový list
  • 500 g – kyslá kapusta
  • 300 g – údený bok
  • 4 ks – zemiaky
  • 3 PL – olej
  • 100 g – prerastená slanina
  • 1 ks – cibuľa
  • 2 PL – hladká múka
  • 1 KL – mletá paprika
  • 1 strúčik – cesnak
  • 1 PL – paradajkový pretlak
  • – soľ
  • – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Fazuľu namočíme na noc do vody. Na druhý deň ju prepláchneme, vložíme do hrnca s bobkovým listom a varíme cca 45 minút do mäkka. Vodu z varenia si odložíme.
  2. Kapustu nasekáme, údený bok necháme vcelku. V druhom hrnci spolu povaríme v čistej vode cca 20 minút. Scedíme a kapustu aj mäso odložíme bokom.
  3. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme osve v osolenej vode do mäkka.
  4. V inom hrnci orestujeme na oleji slaninu a cibuľu, pridáme múku a opekáme do zlata. Prisypeme papriku, cesnak a paradajkový pretlak, zalejeme vodou z fazule.
  5. Po zovretí do základu vložíme fazuľu, kapustu, údený bok nakrájaný na kocky a zemiaky. Varíme spolu cca 15 minút.
  6. Dochutíme soľou a korením, podávame horúce.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#jota #slovinskakuchyna #kapustovapolievka #udenemaso #fazula #hustapolievka
11 zobrazení