Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Rýchla kyslá polievka z kapusty a nakladačiek

Kapustová kyslá polievka / Táto expresná kyslá polievka z kyslej kapusty a nakladaných uhoriek prekvapí svojou intenzívnou chuťou a rýchlou prípravou. Dochutená paradajkovým pretlakom,... Táto expresná kyslá polievka z kyslej kapusty a nakladaných uhoriek prekvapí svojou intenzívnou chuťou a rýchlou prípravou. Dochutená paradajkovým pretlakom, vínom a mletým mäsom je skvelou voľbou na rýchly obed alebo večeru. Chutí ešte lepšie na druhý deň a výborne zahreje.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Hovädzie mäso Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
40 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 300 g – mleté hovädzie mäso
  • 1 PL – olej
  • 1 konzerva – paradajkový pretlak
  • 1 ks – cibuľa
  • 300 g – kyslá kapusta
  • 6 ks – nakladané uhorky
  • 100 ml – biele víno
  • 750 ml – hovädzí vývar
  • 1 KL – drvená rasca
  • – cukor
  • – soľ
  • – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme mleté mäso a opekáme, kým sa nezatiahne a odparí šťava.
  2. Pridáme paradajkový pretlak, dochutíme soľou a korením, spolu restujeme asi 5 minút.
  3. Kapustu vyžmýkame a nakrájame, cibuľu a uhorky pokrájame na malé kocky.
  4. K mäsu pridáme kapustu, cibuľu a uhorky, premiešame a restujeme ďalších 5 minút.
  5. Zmes podlejeme vínom (alebo vynecháme), vývarom a ochutíme cukrom, rascou, soľou a korením.
  6. Privedieme k varu, prikryjeme a varíme na miernom ohni 30 minút.
  7. Podávame s čerstvým pečivom a lyžicou kyslej smotany. Chutí ešte lepšie na druhý deň.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kyslapolievka #rychlaPolievka #kyslakapusta #nakladaneuhorky #zdravastrava #jednoducherecepty
7 zobrazení