Kapustová kyslá polievka /
Táto expresná kyslá polievka z kyslej kapusty a nakladaných uhoriek prekvapí svojou intenzívnou chuťou a rýchlou prípravou. Dochutená paradajkovým pretlakom,...
Táto expresná kyslá polievka z kyslej kapusty a nakladaných uhoriek prekvapí svojou intenzívnou chuťou a rýchlou prípravou. Dochutená paradajkovým pretlakom, vínom a mletým mäsom je skvelou voľbou na rýchly obed alebo večeru. Chutí ešte lepšie na druhý deň a výborne zahreje.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Hovädzie mäso
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
40 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 300 g – mleté hovädzie mäso
- 1 PL – olej
- 1 konzerva – paradajkový pretlak
- 1 ks – cibuľa
- 300 g – kyslá kapusta
- 6 ks – nakladané uhorky
- 100 ml – biele víno
- 750 ml – hovädzí vývar
- 1 KL – drvená rasca
- – cukor
- – soľ
- – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- V hrnci rozohrejeme olej, pridáme mleté mäso a opekáme, kým sa nezatiahne a odparí šťava.
- Pridáme paradajkový pretlak, dochutíme soľou a korením, spolu restujeme asi 5 minút.
- Kapustu vyžmýkame a nakrájame, cibuľu a uhorky pokrájame na malé kocky.
- K mäsu pridáme kapustu, cibuľu a uhorky, premiešame a restujeme ďalších 5 minút.
- Zmes podlejeme vínom (alebo vynecháme), vývarom a ochutíme cukrom, rascou, soľou a korením.
- Privedieme k varu, prikryjeme a varíme na miernom ohni 30 minút.
- Podávame s čerstvým pečivom a lyžicou kyslej smotany. Chutí ešte lepšie na druhý deň.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kyslapolievka #rychlaPolievka #kyslakapusta #nakladaneuhorky #zdravastrava #jednoducherecepty
7 zobrazení