Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Sviatočný demikát pre milovníkov bryndze

Sviatočný demikát / Sviatočný demikát je hustá a krémová polievka, ktorá vďaka bryndzi a chrumkavej slanine dostane každého. Hodí sa na slávnostný obed,... Sviatočný demikát je hustá a krémová polievka, ktorá vďaka bryndzi a chrumkavej slanine dostane každého. Hodí sa na slávnostný obed, ale aj ako sýta večera. Slovenská klasika v modernejšej a jemnejšej podobe.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
15 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 100 g – údená slanina
  • 1 ks – cibuľa
  • 4 ks – stredne veľké zemiaky
  • 1 KL – drvená rasca
  • 1 KL – mletá paprika
  • 1 ks – bobkový list
  • 1 liter – voda
  • 100 g – bryndza
  • 100 ml – smotana na šľahanie
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • trochu – pažitka
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Polovicu slaniny nakrájame na plátky a odložíme bokom. Druhú polovicu nakrájame na kocky a opražíme v hrnci. Do výpeku pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno a orestujeme ju dosklovita.
  2. Pridáme pokrájané zemiaky, rascu, papriku, bobkový list a zalejeme vodou. Varíme na miernom ohni asi 20 minút.
  3. Časť zemiakov spolu s bobkovým listom vyberieme. Bryndzu rozmiešame so smotanou a zmes pridáme do polievky. Necháme krátko prevrieť.
  4. Polievku rozmixujeme dohladka ponorným mixérom.
  5. Vrátime odložené kúsky zemiakov, dochutíme podľa potreby soľou a korením.
  6. Na záver ozdobíme plátkami opečenej slaniny a nasekanou pažítkou.
  7. Podávame s čerstvým pečivom alebo domácimi krutónmi.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#demikat #bryndza #slovenskakuchyna #sytapolievka #slanina #zemiakova #slavnostnejedlo
12 zobrazení