Kuracia krémová polievka /
Táto sýta kuracia polievka so smotanovým základom a nadýchanými knedličkami je ideálna ako plnohodnotný obed. Kombinácia opečeného kuracieho mäsa, zeleniny...
Táto sýta kuracia polievka so smotanovým základom a nadýchanými knedličkami je ideálna ako plnohodnotný obed. Kombinácia opečeného kuracieho mäsa, zeleniny a korenín spolu s jemnými knedličkami zo smotany vytvára dokonalú harmóniu chutí. Pripravíte ju pomerne rýchlo, no chutí ako od babičky.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Kuracie mäso
Varené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
40 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 2 PL – olej
- 500 g – kuracie prsia
- 2 ks – bobkový list
- 1 ks – cibuľa
- 2 ks – mrkva
- 3 strúčiky – cesnak
- 4 PL – maslo
- 3 PL – hladká múka
- 1.5 liter – kurací vývar
- 100 ml – smotana na šľahanie
- 200 g – mrazený hrášok
- 1 KL – tymian
- – soľ
- – mleté čierne korenie
- 2 hrste – petržlenová vňať
- 260 g – hladká múka (knedličky)
- 2 KL – kypriaci prášok
- 0.5 KL – soľ (knedličky)
- 1 štipka – mleté čierne korenie (knedličky)
- 300 ml – smotana na šľahanie (knedličky)
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Na oleji opečieme kuracie kocky do zlatista, vytiahneme bokom.
- Do výpeku pridáme cibuľu, mrkvu, bobkový list a restujeme do mäkka.
- Pridáme cesnak, maslo, múku, premiešame a podlejeme vývarom a smotanou. Pridáme hrášok, tymian a varíme 15 minút.
- Medzitým si pripravíme cesto na knedličky: zmiešame múku, kypriaci prášok, soľ, korenie a smotanu. Vypracujeme cesto.
- Tvarujeme knedličky a vkladáme ich do vriacej polievky. Zakryté varíme 15 minút.
- Na záver dochutíme polievku, pridáme mäso, nasekanú vňať a podávame.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kuraciaPolievka #kremovapolievka #smotanoveknedlicky #rychlyobed #zeleninovapolievka #bezlepkovaalternativa
6 zobrazení