Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Domáci kurací vývar s pečeňovými knedličkami

Kurací vývar / Pravý domáci kurací vývar je neoddeliteľnou súčasťou nedeľného obeda. Tento recept obohacujú jemné pečeňové knedličky s cesnakom a majoránom, ktoré... Pravý domáci kurací vývar je neoddeliteľnou súčasťou nedeľného obeda. Tento recept obohacujú jemné pečeňové knedličky s cesnakom a majoránom, ktoré vývar posúvajú na vyšší level. Polievka plná chuti, výživy a vôní detstva vás príjemne zasýti a zahreje.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Kuracie mäso Varené Slovenská kuchyňa
15 min príprava
120 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • – kuracie mäso (trupy, stehná, krídla)
  • 2 ks – mrkva
  • 2 ks – petržlen
  • 0.25 ks – zeler
  • 1 ks – cibuľa
  • 5 ks – nové korenie
  • 5 ks – čierne korenie
  • 2 ks – bobkový list
  • 1.5 KL – soľ
  • 2 hrste – petržlenová vňať
  • 150 g – kuracie pečene
  • 3 PL – maslo
  • 1 ks – cibuľa
  • 1 strúčik – cesnak
  • 1 ks – vajce
  • 100 g – strúhanka
  • – majoránka
  • – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Do hrnca vložíme kuracie mäso, zeleninu, cibuľu, koreniny a soľ. Zalejeme vodou a pomaly privedieme k varu.
  2. Počas varenia odoberáme penu z povrchu, vývar udržiavame jemne prebublávajúci.
  3. Medzitým pripravíme knedličky: na masle orestujeme cibuľu s cesnakom, necháme vychladnúť.
  4. Pečene rozmixujeme, zmiešame s vajcom, cibuľou, korením a strúhankou. Necháme stuhnúť v chladničke.
  5. Z hmoty tvarujeme guličky a ukladáme ich späť do chladničky.
  6. Po hodine varu vyberieme zeleninu, varíme ešte kura 30–45 minút. Potom mäso a koreniny odstránime.
  7. Zvýšime teplotu a zavárame knedličky cca 10 minút.
  8. Do hotovej polievky pridáme pokrájanú zeleninu, obraté mäso a vňať. Podávame horúce.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kuracivyvar #pecenoveknedlicky #tradicnapolievka #nedelnyobed #vyvarovaspecialita #domaciklasik
170 zobrazení