Kurací vývar /
Pravý domáci kurací vývar je neoddeliteľnou súčasťou nedeľného obeda. Tento recept obohacujú jemné pečeňové knedličky s cesnakom a majoránom, ktoré...
Pravý domáci kurací vývar je neoddeliteľnou súčasťou nedeľného obeda. Tento recept obohacujú jemné pečeňové knedličky s cesnakom a majoránom, ktoré vývar posúvajú na vyšší level. Polievka plná chuti, výživy a vôní detstva vás príjemne zasýti a zahreje.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Kuracie mäso
Varené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
120 min tepelná úprava
Porcie: 6
- – kuracie mäso (trupy, stehná, krídla)
- 2 ks – mrkva
- 2 ks – petržlen
- 0.25 ks – zeler
- 1 ks – cibuľa
- 5 ks – nové korenie
- 5 ks – čierne korenie
- 2 ks – bobkový list
- 1.5 KL – soľ
- 2 hrste – petržlenová vňať
- 150 g – kuracie pečene
- 3 PL – maslo
- 1 ks – cibuľa
- 1 strúčik – cesnak
- 1 ks – vajce
- 100 g – strúhanka
- – majoránka
- – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Do hrnca vložíme kuracie mäso, zeleninu, cibuľu, koreniny a soľ. Zalejeme vodou a pomaly privedieme k varu.
- Počas varenia odoberáme penu z povrchu, vývar udržiavame jemne prebublávajúci.
- Medzitým pripravíme knedličky: na masle orestujeme cibuľu s cesnakom, necháme vychladnúť.
- Pečene rozmixujeme, zmiešame s vajcom, cibuľou, korením a strúhankou. Necháme stuhnúť v chladničke.
- Z hmoty tvarujeme guličky a ukladáme ich späť do chladničky.
- Po hodine varu vyberieme zeleninu, varíme ešte kura 30–45 minút. Potom mäso a koreniny odstránime.
- Zvýšime teplotu a zavárame knedličky cca 10 minút.
- Do hotovej polievky pridáme pokrájanú zeleninu, obraté mäso a vňať. Podávame horúce.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kuracivyvar #pecenoveknedlicky #tradicnapolievka #nedelnyobed #vyvarovaspecialita #domaciklasik
170 zobrazení