Bramboračka /
Bramboračka je tradičná česká polievka, ktorá vďaka sušeným hubám, koreňovej zelenine a majoránu ponúka nezameniteľnú vôňu a chuť. Hustá a...
Bramboračka je tradičná česká polievka, ktorá vďaka sušeným hubám, koreňovej zelenine a majoránu ponúka nezameniteľnú vôňu a chuť. Hustá a sýta, ideálna ako predjedlo aj ako samostatné jedlo. Jej poctivý základ dopĺňa zápražka, ktorá zvýrazní jej autentický charakter. Skvele zahreje počas chladných dní.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Česká kuchyňa
10 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 2 PL – maslo
- 1 ks – mrkva
- 1 ks – petržlen
- 0.25 ks – zeler
- 1 ks – cibuľa
- 1 liter – slepačí vývar
- 4 ks – zemiaky
- 2 hrste – sušené huby
- 2 strúčiky – cesnak
- 1 hrsť – petržlenová vňať
- – soľ
- – mleté čierne korenie
- – majoránka
- 3 PL – maslo
- 1.5 PL – hladká múka
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Sušené huby zalejeme vriacou vodou a necháme postáť.
- Zeleninu očistíme a nakrájame: koreňovú na menšie kocky, zemiaky na väčšie.
- Na masle v hrnci orestujeme koreňovú zeleninu, potom pridáme cibuľu a restujeme dozlatista.
- Zalejeme vývarom, pridáme zemiaky, scedené huby, pretlačený cesnak, soľ a korenie. Varíme do zmäknutia.
- V rajnici pripravíme zápražku: na masle alebo oleji opražíme múku do svetlohnedej farby, asi 2 minúty.
- Zápražku pridáme do polievky, premiešame a krátko povaríme.
- Na záver pridáme sušený majorán a po odstavení aj nasekanú petržlenovú vňať.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#bramboracka #ceskakuchyna #zemiakovaPolievka #susenehuby #tradicnerecepty #zeleninovapolievka
10 zobrazení