Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Brazílska feijoada z čiernej fazule a údeného mäsa

Feijoada – fazuľový guláš / Feijoada je ikonické brazílske jedlo pripravované z čiernej fazule, bravčového mäsa a údenín. Dlhé pomalé varenie jej dodáva výraznú chuť... Feijoada je ikonické brazílske jedlo pripravované z čiernej fazule, bravčového mäsa a údenín. Dlhé pomalé varenie jej dodáva výraznú chuť a hutnú konzistenciu. Tento voňavý, sýty guláš sa tradične podáva s bielou ryžou a je považovaný za národný poklad brazílskej kuchyne.
Obed Polievky Exotické jedlá Bravčové mäso Varené Juhoamerická kuchyňa
15 min príprava
120 min tepelná úprava
Porcie: 8

  • 1 kg – bravčové pliecko
  • 500 g – biela fazuľa
  • 2 ks – cibuľa
  • 6 strúčikov – cesnak
  • 200 g – pikantná klobása
  • 200 g – slanina
  • 3 PL – olej
  • 3 ks – bobkový list
  • 2 litre – hovädzí vývar
  • – soľ
  • – mleté čierne korenie
  • – chilli
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Fazuľu prepláchneme a namočíme do studenej vody cez noc.
  2. V hrnci rozohrejeme olej a opečieme bravčové pliecko zo všetkých strán. Vyberieme a odložíme.
  3. Do výpeku pridáme slaninu, restujeme, potom pridáme na plátky nakrájanú cibuľu a pečieme asi 5 minút.
  4. Pridáme pretlačený cesnak a klobásu, premiešame, pridáme pliecko, fazuľu, bobkový list, celé korenie a zalejeme vývarom.
  5. Zakryjeme a varíme na nízkej teplote približne 2 hodiny. Občas premiešame.
  6. Po hodine vyberieme mäso, nakrájame ho na kocky a vrátime späť do guláša. Podľa preferencie zredukujeme alebo dolejeme vývar.
  7. Dochutíme soľou, korením a chilli. Podávame horúce s bielou ryžou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#feijoada #brazilskakuchyna #ciernafazula #udenemaso #fazulovygulas #dlhovarenie
10 zobrazení