Feijoada – fazuľový guláš /
Feijoada je ikonické brazílske jedlo pripravované z čiernej fazule, bravčového mäsa a údenín. Dlhé pomalé varenie jej dodáva výraznú chuť...
Feijoada je ikonické brazílske jedlo pripravované z čiernej fazule, bravčového mäsa a údenín. Dlhé pomalé varenie jej dodáva výraznú chuť a hutnú konzistenciu. Tento voňavý, sýty guláš sa tradične podáva s bielou ryžou a je považovaný za národný poklad brazílskej kuchyne.
Obed
Polievky
Exotické jedlá
Bravčové mäso
Varené
Juhoamerická kuchyňa
15 min príprava
120 min tepelná úprava
Porcie: 8
- 1 kg – bravčové pliecko
- 500 g – biela fazuľa
- 2 ks – cibuľa
- 6 strúčikov – cesnak
- 200 g – pikantná klobása
- 200 g – slanina
- 3 PL – olej
- 3 ks – bobkový list
- 2 litre – hovädzí vývar
- – soľ
- – mleté čierne korenie
- – chilli
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Fazuľu prepláchneme a namočíme do studenej vody cez noc.
- V hrnci rozohrejeme olej a opečieme bravčové pliecko zo všetkých strán. Vyberieme a odložíme.
- Do výpeku pridáme slaninu, restujeme, potom pridáme na plátky nakrájanú cibuľu a pečieme asi 5 minút.
- Pridáme pretlačený cesnak a klobásu, premiešame, pridáme pliecko, fazuľu, bobkový list, celé korenie a zalejeme vývarom.
- Zakryjeme a varíme na nízkej teplote približne 2 hodiny. Občas premiešame.
- Po hodine vyberieme mäso, nakrájame ho na kocky a vrátime späť do guláša. Podľa preferencie zredukujeme alebo dolejeme vývar.
- Dochutíme soľou, korením a chilli. Podávame horúce s bielou ryžou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#feijoada #brazilskakuchyna #ciernafazula #udenemaso #fazulovygulas #dlhovarenie
10 zobrazení