Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Brazílsky rybí guláš Moqueca s kokosovým mliekom

Moqueca – brazílsky guláš / Moqueca je tradičné brazílske jedlo z rýb, ktoré vyniká vďaka palmovému oleju, kokosovému mlieku a koriandru. Spojenie jemne marinovaných morských... Moqueca je tradičné brazílske jedlo z rýb, ktoré vyniká vďaka palmovému oleju, kokosovému mlieku a koriandru. Spojenie jemne marinovaných morských filetov s paradajkami, paprikou a citrusovou šťavou vytvára výnimočne exotickú chuť. Skvele chutí s kokosovou alebo bielou ryžou a je ideálnym obedom pre milovníkov rýb a tropických chutí.
Obed Polievky Exotické jedlá Rýchla príprava (do 30 min.) Ryby morské Varené Juhoamerická kuchyňa
35 min príprava
15 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 4 ks – morský vlk filet
  • 4 strúčiky – cesnak
  • 3 ks – cibuľa
  • 4 PL – citrónová šťava
  • 3 PL – palmový olej
  • 3 PL – olivový olej
  • 0.5 konzervy – kokosové mlieko
  • 1 ks – červená paprika
  • 1 ks – zelená paprika
  • 2 ks – paradajka
  • 2 dl – voda
  • – koriander
  • – jarná cibuľka
  • – soľ
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Filety morského vlka umyjeme, osušíme, vložíme do misy, pokvapkáme citrusovou šťavou, pridáme pretlačený cesnak a soľ. Marinujeme aspoň 30 minút.
  2. Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme marinovanú rybu a krátko orestujeme z oboch strán.
  3. Pridáme palmový olej, kolieska cibule, kokosové mlieko, vodu, zakryjeme a dusíme cca 15 minút.
  4. Medzitým nakrájame papriky a paradajky, ktoré následne pridáme do panvice.
  5. Na záver pridáme jarnú cibuľku a koriander. Krátko prevaríme, dochutíme soľou a podávame s ryžou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#moqueca #brazilskakuchyna #rybigulas #kokosovemlieko #palmovyoelj #rybarecept
10 zobrazení