Moqueca – brazílsky guláš /
Moqueca je tradičné brazílske jedlo z rýb, ktoré vyniká vďaka palmovému oleju, kokosovému mlieku a koriandru. Spojenie jemne marinovaných morských...
Moqueca je tradičné brazílske jedlo z rýb, ktoré vyniká vďaka palmovému oleju, kokosovému mlieku a koriandru. Spojenie jemne marinovaných morských filetov s paradajkami, paprikou a citrusovou šťavou vytvára výnimočne exotickú chuť. Skvele chutí s kokosovou alebo bielou ryžou a je ideálnym obedom pre milovníkov rýb a tropických chutí.
Obed
Polievky
Exotické jedlá
Rýchla príprava (do 30 min.)
Ryby morské
Varené
Juhoamerická kuchyňa
35 min príprava
15 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 4 ks – morský vlk filet
- 4 strúčiky – cesnak
- 3 ks – cibuľa
- 4 PL – citrónová šťava
- 3 PL – palmový olej
- 3 PL – olivový olej
- 0.5 konzervy – kokosové mlieko
- 1 ks – červená paprika
- 1 ks – zelená paprika
- 2 ks – paradajka
- 2 dl – voda
- – koriander
- – jarná cibuľka
- – soľ
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Filety morského vlka umyjeme, osušíme, vložíme do misy, pokvapkáme citrusovou šťavou, pridáme pretlačený cesnak a soľ. Marinujeme aspoň 30 minút.
- Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme marinovanú rybu a krátko orestujeme z oboch strán.
- Pridáme palmový olej, kolieska cibule, kokosové mlieko, vodu, zakryjeme a dusíme cca 15 minút.
- Medzitým nakrájame papriky a paradajky, ktoré následne pridáme do panvice.
- Na záver pridáme jarnú cibuľku a koriander. Krátko prevaríme, dochutíme soľou a podávame s ryžou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#moqueca #brazilskakuchyna #rybigulas #kokosovemlieko #palmovyoelj #rybarecept
8 zobrazení