Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Rýchla česká žebračka z chlebových kociek

Chlebová žebračka / Klasická česká žebračka je jednoduchá, ale neuveriteľne chutná a sýta polievka zo staršieho chleba, cesnaku a vývaru. Vznikla ako skromné... Klasická česká žebračka je jednoduchá, ale neuveriteľne chutná a sýta polievka zo staršieho chleba, cesnaku a vývaru. Vznikla ako skromné jedlo chudobných, no pre svoju hĺbku chuti si ju obľúbili aj gurmáni. Skvelá na záchranu staršieho pečiva a rýchlu večeru z bežných surovín.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Česká kuchyňa
5 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 3

  • 2 PL – bravčová masť alebo olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 0.75 litra – zeleninový vývar
  • 1 dl – mlieko
  • 6 plátkov – starší chlieb
  • 2 strúčiky – cesnak
  • – soľ
  • – majoránka
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. V hrnci rozohrejeme masť alebo olej a pridáme nahrubo nasekanú cibuľu. Mierne osolíme a krátko restujeme.
  2. Zalejeme vývarom a privedieme k varu.
  3. Pridáme na kocky nakrájaný chlieb a varíme asi 5–10 minút, kým sa nezačne rozpadávať.
  4. Primiešame nasekaný cesnak a majoránku, dochutíme soľou a všetko spolu rozmixujeme na hladký krém.
  5. Prilejeme mlieko, krátko prevaríme a servírujeme. Môžeme podávať s bylinkami alebo kyslou smotanou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#zebracka #chlebovapolievka #ceskaklasika #rychlavecera #zostatky #kremovapolievka
50 zobrazení