Chlebová žebračka /
Klasická česká žebračka je jednoduchá, ale neuveriteľne chutná a sýta polievka zo staršieho chleba, cesnaku a vývaru. Vznikla ako skromné...
Klasická česká žebračka je jednoduchá, ale neuveriteľne chutná a sýta polievka zo staršieho chleba, cesnaku a vývaru. Vznikla ako skromné jedlo chudobných, no pre svoju hĺbku chuti si ju obľúbili aj gurmáni. Skvelá na záchranu staršieho pečiva a rýchlu večeru z bežných surovín.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Česká kuchyňa
5 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 3
- 2 PL – bravčová masť alebo olej
- 1 ks – cibuľa
- 0.75 litra – zeleninový vývar
- 1 dl – mlieko
- 6 plátkov – starší chlieb
- 2 strúčiky – cesnak
- – soľ
- – majoránka
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- V hrnci rozohrejeme masť alebo olej a pridáme nahrubo nasekanú cibuľu. Mierne osolíme a krátko restujeme.
- Zalejeme vývarom a privedieme k varu.
- Pridáme na kocky nakrájaný chlieb a varíme asi 5–10 minút, kým sa nezačne rozpadávať.
- Primiešame nasekaný cesnak a majoránku, dochutíme soľou a všetko spolu rozmixujeme na hladký krém.
- Prilejeme mlieko, krátko prevaríme a servírujeme. Môžeme podávať s bylinkami alebo kyslou smotanou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#zebracka #chlebovapolievka #ceskaklasika #rychlavecera #zostatky #kremovapolievka
53 zobrazení