Fazuľová polievka Jókai /
Jókai bableves je výdatná a hustá polievka z maďarskej kuchyne, ktorá nesie meno známeho spisovateľa. Kombinácia údeného kolena, červenej fazule,...
Jókai bableves je výdatná a hustá polievka z maďarskej kuchyne, ktorá nesie meno známeho spisovateľa. Kombinácia údeného kolena, červenej fazule, koreňovej zeleniny a voňavej zápražky vytvára jedinečnú chuť. Ideálna na chladné dni, podáva sa s krajcom čerstvého chleba a zasýti na celé popoludnie.
Obed
Polievky
Bravčové mäso
Varené
Maďarská kuchyňa
12 min príprava
120 min tepelná úprava
Porcie: 8
- 1 kg – údené bravčové koleno
- 500 g – červená fazuľa
- 2 strúčiky – cesnak
- 100 g – mrkva
- 100 g – petržlen
- 100 g – zeler
- 2 hrste – petržlenová vňať
- – mleté čierne korenie
- – soľ
- 3 PL – bravčová masť alebo olej
- 3 PL – hladká múka
- 2 ks – cibuľa
- 2 ČL – mletá paprika
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Údené koleno vložíme do veľkého hrnca a varíme asi 90 minút, kým nezmäkne. Potom ho vyberieme a nakrájame na kocky.
- Do vývaru pridáme deň vopred namočenú červenú fazuľu a varíme, kým začne mäknúť.
- Pridáme nakrájané mäso a všetku očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu. Dochutíme soľou a čiernym korením.
- Keď je všetko mäkké, pridáme prelisovaný cesnak a nasekanú petržlenovú vňať.
- Zápražku pripravíme tak, že na masti opražíme cibuľu, pridáme múku, potom papriku a dobre premiešame.
- Zápražku vlejeme do polievky, premiešame a necháme ešte chvíľu prebublať. Podávame s čerstvým chlebom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#jokai #fazolovapolievka #madarskareceptura #udenekoleno #zeleninovapolievka #vydatnejedlo
12 zobrazení