Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Maďarská fazuľová polievka Jókai s údeným kolenom

Fazuľová polievka Jókai / Jókai bableves je výdatná a hustá polievka z maďarskej kuchyne, ktorá nesie meno známeho spisovateľa. Kombinácia údeného kolena, červenej fazule,... Jókai bableves je výdatná a hustá polievka z maďarskej kuchyne, ktorá nesie meno známeho spisovateľa. Kombinácia údeného kolena, červenej fazule, koreňovej zeleniny a voňavej zápražky vytvára jedinečnú chuť. Ideálna na chladné dni, podáva sa s krajcom čerstvého chleba a zasýti na celé popoludnie.
Obed Polievky Bravčové mäso Varené Maďarská kuchyňa
12 min príprava
120 min tepelná úprava
Porcie: 8

  • 1 kg – údené bravčové koleno
  • 500 g – červená fazuľa
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 100 g – mrkva
  • 100 g – petržlen
  • 100 g – zeler
  • 2 hrste – petržlenová vňať
  • – mleté čierne korenie
  • – soľ
  • 3 PL – bravčová masť alebo olej
  • 3 PL – hladká múka
  • 2 ks – cibuľa
  • 2 ČL – mletá paprika
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Údené koleno vložíme do veľkého hrnca a varíme asi 90 minút, kým nezmäkne. Potom ho vyberieme a nakrájame na kocky.
  2. Do vývaru pridáme deň vopred namočenú červenú fazuľu a varíme, kým začne mäknúť.
  3. Pridáme nakrájané mäso a všetku očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu. Dochutíme soľou a čiernym korením.
  4. Keď je všetko mäkké, pridáme prelisovaný cesnak a nasekanú petržlenovú vňať.
  5. Zápražku pripravíme tak, že na masti opražíme cibuľu, pridáme múku, potom papriku a dobre premiešame.
  6. Zápražku vlejeme do polievky, premiešame a necháme ešte chvíľu prebublať. Podávame s čerstvým chlebom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#jokai #fazolovapolievka #madarskareceptura #udenekoleno #zeleninovapolievka #vydatnejedlo
12 zobrazení