Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Jemná krémová polievka zo žihľavy

Žihľavová polievka / Táto výnimočne jemná a zároveň zdravá polievka z čerstvých žihľavových listov vás prekvapí sviežou zelenou farbou a jemne zemitou chuťou.... Táto výnimočne jemná a zároveň zdravá polievka z čerstvých žihľavových listov vás prekvapí sviežou zelenou farbou a jemne zemitou chuťou. Pridaním bieleho vína, smotany a trošky cukru vznikne lahodný krém, ktorý sa hodí ako predjedlo aj ako samostatný chod. Odporúčame podávať s vareným vajíčkom alebo chrumkavými krutónmi.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
5 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 2

  • 100 g – žihľavové listy
  • 1 PL – maslo
  • 1 ks – červená cibuľa
  • 1 dl – biele víno
  • 1 ks – zemiak
  • 3 dl – zeleninový vývar
  • 2 dl – smotana na šľahanie
  • 0.5 KL – trstinový cukor
  • – soľ
  • – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Žihľavu zbavíme stoniek, ponecháme len vrchné listy. V rukaviciach ich opláchneme a blanšírujeme minútu vo vriacej vode. Vodu si necháme bokom.
  2. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme nasekanú šalotku a orestujeme ju.
  3. Pridáme nakrájaný zemiak, podlejeme vínom, krátko povaríme a zalejeme vývarom a žihľavovou vodou.
  4. Varíme prikryté asi 15 minút, kým zemiak nezmäkne.
  5. Pridáme nasekané žihľavové listy a hneď aj teplú smotanu. Privedieme k varu a minútku povaríme.
  6. Polievku odstavíme, dochutíme soľou, korením a trochou trstinového cukru. Rozmixujeme do jemného krému.
  7. Podávame samotnú alebo s vareným vajíčkom a krutónmi.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#zihlava #jarnaPolievka #bylinkovaPolievka #zdravastrava #kremovapolievka #bezmasa
30 zobrazení