Žihľavová polievka /
Táto výnimočne jemná a zároveň zdravá polievka z čerstvých žihľavových listov vás prekvapí sviežou zelenou farbou a jemne zemitou chuťou....
Táto výnimočne jemná a zároveň zdravá polievka z čerstvých žihľavových listov vás prekvapí sviežou zelenou farbou a jemne zemitou chuťou. Pridaním bieleho vína, smotany a trošky cukru vznikne lahodný krém, ktorý sa hodí ako predjedlo aj ako samostatný chod. Odporúčame podávať s vareným vajíčkom alebo chrumkavými krutónmi.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
5 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 2
- 100 g – žihľavové listy
- 1 PL – maslo
- 1 ks – červená cibuľa
- 1 dl – biele víno
- 1 ks – zemiak
- 3 dl – zeleninový vývar
- 2 dl – smotana na šľahanie
- 0.5 KL – trstinový cukor
- – soľ
- – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Žihľavu zbavíme stoniek, ponecháme len vrchné listy. V rukaviciach ich opláchneme a blanšírujeme minútu vo vriacej vode. Vodu si necháme bokom.
- V hrnci rozpustíme maslo, pridáme nasekanú šalotku a orestujeme ju.
- Pridáme nakrájaný zemiak, podlejeme vínom, krátko povaríme a zalejeme vývarom a žihľavovou vodou.
- Varíme prikryté asi 15 minút, kým zemiak nezmäkne.
- Pridáme nasekané žihľavové listy a hneď aj teplú smotanu. Privedieme k varu a minútku povaríme.
- Polievku odstavíme, dochutíme soľou, korením a trochou trstinového cukru. Rozmixujeme do jemného krému.
- Podávame samotnú alebo s vareným vajíčkom a krutónmi.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#zihlava #jarnaPolievka #bylinkovaPolievka #zdravastrava #kremovapolievka #bezmasa
30 zobrazení