Šťavelová polievka /
Táto jemne kyslastá jarná polievka zo šťaveľa a mladého špenátu je nielen zdravá, ale aj výnimočne osviežujúca. Výborne sa hodí...
Táto jemne kyslastá jarná polievka zo šťaveľa a mladého špenátu je nielen zdravá, ale aj výnimočne osviežujúca. Výborne sa hodí ako ľahký obed alebo večera, v kombinácii s vareným vajíčkom alebo krutónmi. Šťaveľ jej dodáva sviežu kyslosť, ktorú zjemňuje zemiakový základ a dotvára kvalitný olivový olej.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
5 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 1 PL – maslo
- 2 ks – jarná cibuľka
- 2 strúčiky – cesnak
- 1 liter – zeleninový vývar
- 2 ks – zemiak
- 3 hrste – zelený šťaveľ
- 1 hrsť – mladý špenát
- – soľ
- – mleté čierne korenie
- trochu – extra panenský olivový olej
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Listy šťaveľa a špenátu opláchneme v studenej vode a necháme odkvapkať. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
- V hrnci rozohrejeme maslo alebo olej a pridáme pokrájanú jarnú cibuľku. Osolíme a restujeme do zmäknutia.
- Pridáme plátky cesnaku a krátko orestujeme, potom pridáme zemiaky a zalejeme vývarom.
- Varíme prikryté približne 20 minút, kým zemiaky nezmäknú.
- Do horúcej polievky vložíme šťaveľ a špenát, krátko povaríme a hneď odstavíme. Polievku rozmixujeme dohladka.
- Dochutíme soľou, korením a pri servírovaní pokvapkáme olivovým olejom. Odporúčame podávať s vareným vajcom alebo chrumkavými krutónmi.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#stavel #jarnaPolievka #bylinkovaPolievka #spenat #zdravastrava #lahkapolievka
8 zobrazení