Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Jarná šťavelová polievka s mladým špenátom

Šťavelová polievka / Táto jemne kyslastá jarná polievka zo šťaveľa a mladého špenátu je nielen zdravá, ale aj výnimočne osviežujúca. Výborne sa hodí... Táto jemne kyslastá jarná polievka zo šťaveľa a mladého špenátu je nielen zdravá, ale aj výnimočne osviežujúca. Výborne sa hodí ako ľahký obed alebo večera, v kombinácii s vareným vajíčkom alebo krutónmi. Šťaveľ jej dodáva sviežu kyslosť, ktorú zjemňuje zemiakový základ a dotvára kvalitný olivový olej.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
5 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 1 PL – maslo
  • 2 ks – jarná cibuľka
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 1 liter – zeleninový vývar
  • 2 ks – zemiak
  • 3 hrste – zelený šťaveľ
  • 1 hrsť – mladý špenát
  • – soľ
  • – mleté čierne korenie
  • trochu – extra panenský olivový olej
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Listy šťaveľa a špenátu opláchneme v studenej vode a necháme odkvapkať. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
  2. V hrnci rozohrejeme maslo alebo olej a pridáme pokrájanú jarnú cibuľku. Osolíme a restujeme do zmäknutia.
  3. Pridáme plátky cesnaku a krátko orestujeme, potom pridáme zemiaky a zalejeme vývarom.
  4. Varíme prikryté približne 20 minút, kým zemiaky nezmäknú.
  5. Do horúcej polievky vložíme šťaveľ a špenát, krátko povaríme a hneď odstavíme. Polievku rozmixujeme dohladka.
  6. Dochutíme soľou, korením a pri servírovaní pokvapkáme olivovým olejom. Odporúčame podávať s vareným vajcom alebo chrumkavými krutónmi.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#stavel #jarnaPolievka #bylinkovaPolievka #spenat #zdravastrava #lahkapolievka
8 zobrazení