Kuracia polievka s ňokmi /
Lahodná, výživná polievka inšpirovaná taliansko-americkou kuchyňou. Vďaka smotanovému základu, špenátu a poctivým domácim ňokom ponúka jedinečný zážitok, ktorý prekvapí svojou...
Lahodná, výživná polievka inšpirovaná taliansko-americkou kuchyňou. Vďaka smotanovému základu, špenátu a poctivým domácim ňokom ponúka jedinečný zážitok, ktorý prekvapí svojou jemnosťou aj sýtou chuťou. Navyše je pripravená do pol hodiny – ideálne riešenie na pohodový obed alebo teplú večeru.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Kuracie mäso
Varené
Juhoamerická kuchyňa
Talianska kuchyňa
15 min príprava
15 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 4 ks – uvarené kuracie prsia alebo stehná (bez kože a kosti)
- 1 ks – cibuľa
- 1 ks – zeler
- 1 ks – mrkva
- 1 strúčik – cesnak
- 1 liter – kurací vývar
- 150 ml – smotana na varenie
- 150 ml – smotana na šľahanie
- 2 hrste – čerstvý špenát
- 1 štipka – tymian
- – soľ
- – mleté čierne korenie
- – olivový olej
- 1 kg – zemiaky (varené v šupke)
- 150 g – hladká múka
- 2 ks – vaječný žĺtok
- – ryžová múka
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- V hrnci rozohrejeme olivový olej a orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu.
- Pridáme nastrúhanú mrkvu, zeler a nasekaný cesnak. Krátko restujeme, následne pridáme na kúsky natrhané kuracie mäso a dochutíme tymianom, soľou a korením.
- Prisypeme ňoky a všetko zalejeme kuracím vývarom. Znížime teplotu a varíme približne 10 minút.
- Na záver pridáme špenát a obe smotany. Necháme len krátko prebublať a môžeme podávať.
- Na prípravu gnocchi: zemiaky ošúpeme, pretlačíme alebo postrúhame najemno. Osolíme, pridáme žĺtky a hladkú múku. Vypracujeme cesto.
- Z cesta formujeme valčeky, z ktorých odkrajujeme malé kúsky. Tvarujeme ňoky a varíme ich v osolenej vode približne 3 minúty, kým nevyplávajú na povrch.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kuraciapolievka #domacegnocchi #kremovapolievka #rychlyobed #talianskainspiracia #spenatovapolievka
7 zobrazení