Švajčiarska jačmenná polievka /
Táto tradičná švajčiarska polievka z regiónu Graubünden je ideálnym spojením zeleniny, jačmenných krúp a chrumkavej slaniny. Sýta a plná živín,...
Táto tradičná švajčiarska polievka z regiónu Graubünden je ideálnym spojením zeleniny, jačmenných krúp a chrumkavej slaniny. Sýta a plná živín, zahreje a dodá energiu aj počas sychravých dní. Vďaka prirodzeným ingredienciám pôsobí povzbudzujúco a zároveň upokojujúco. Podáva sa so slaninou a čerstvou pažítkou či jarnou cibuľkou.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Švajčiarska kuchyňa
10 min príprava
60 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 100 g – jačmenné krúpy
- 2 ks – mrkva
- 1 ks – stonkový zeler
- 0.5 ks – pór
- 1 ks – cibuľa
- 1.5 liter – zeleninový vývar
- 2 PL – maslo
- 200 g – slanina
- – soľ
- – mleté čierne korenie
- – jarná cibuľka
- – pažítka
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- V hrnci na masle krátko orestujeme jačmenné krúpy. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a pór a restujeme spolu.
- Pridáme nakrájanú mrkvu a zeler, všetko zalejeme vývarom. Dochutíme soľou a korením a varíme asi hodinu, kým krúpy nezmäknú.
- Medzitým si slaninu nakrájame na plátky a opečieme do chrumkava.
- Polievku na záver doplníme nasekanou pažítkou alebo jarnou cibuľkou a podávame s opečenou slaninou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#jacmennekrupy #svajciarskapolievka #tradicnerecepty #graubunden #vydatnejedlo #zeleninovapolievka
8 zobrazení