Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Výdatná švajčiarska jačmenná polievka

Švajčiarska jačmenná polievka / Táto tradičná švajčiarska polievka z regiónu Graubünden je ideálnym spojením zeleniny, jačmenných krúp a chrumkavej slaniny. Sýta a plná živín,... Táto tradičná švajčiarska polievka z regiónu Graubünden je ideálnym spojením zeleniny, jačmenných krúp a chrumkavej slaniny. Sýta a plná živín, zahreje a dodá energiu aj počas sychravých dní. Vďaka prirodzeným ingredienciám pôsobí povzbudzujúco a zároveň upokojujúco. Podáva sa so slaninou a čerstvou pažítkou či jarnou cibuľkou.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Švajčiarska kuchyňa
10 min príprava
60 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 100 g – jačmenné krúpy
  • 2 ks – mrkva
  • 1 ks – stonkový zeler
  • 0.5 ks – pór
  • 1 ks – cibuľa
  • 1.5 liter – zeleninový vývar
  • 2 PL – maslo
  • 200 g – slanina
  • – soľ
  • – mleté čierne korenie
  • – jarná cibuľka
  • – pažítka
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. V hrnci na masle krátko orestujeme jačmenné krúpy. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a pór a restujeme spolu.
  2. Pridáme nakrájanú mrkvu a zeler, všetko zalejeme vývarom. Dochutíme soľou a korením a varíme asi hodinu, kým krúpy nezmäknú.
  3. Medzitým si slaninu nakrájame na plátky a opečieme do chrumkava.
  4. Polievku na záver doplníme nasekanou pažítkou alebo jarnou cibuľkou a podávame s opečenou slaninou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#jacmennekrupy #svajciarskapolievka #tradicnerecepty #graubunden #vydatnejedlo #zeleninovapolievka
8 zobrazení