Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Zemiakovo-cuketová polievka so smotanou

Zemiakovo-cuketová polievka / Táto krémová polievka je ideálnym spojením dvoch dostupných surovín – zemiakov a cukety. Rýchla na prípravu, výživná a lahodná, osvieži... Táto krémová polievka je ideálnym spojením dvoch dostupných surovín – zemiakov a cukety. Rýchla na prípravu, výživná a lahodná, osvieži v lete a zahreje v zime. Jemná smotana a trocha masla jej dodajú krémovosť, zatiaľ čo petržlenová vňať dodá čerstvý záver. Výborná s krajcom chleba alebo ako ľahká večera.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 2 PL – olivový olej
  • 1 PL – maslo
  • 1 ks – cibuľa
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 3 ks – zemiaky
  • 1 liter – zeleninový vývar (bujón)
  • 1 ks – cuketa
  • 100 ml – smotana na šľahanie
  • – soľ
  • – mleté čierne korenie
  • trochu – petržlenová vňať na ozdobu
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Cuketu dobre umyjeme, zbavíme semienok a nakrájame na kocky. Zemiaky ošúpeme a takisto nakrájame.
  2. V hrnci rozohrejeme olej s maslom, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a opekáme ju do sklovita.
  3. Pridáme zemiaky, osolíme, okoreníme a ešte krátko restujeme. Nakoniec pridáme cesnak a premiešame.
  4. Zalejeme zeleninovým vývarom, privedieme k varu a varíme prikryté, kým zemiaky nezmäknú.
  5. Pridáme cuketu, varíme 5 minút a všetko spolu rozmixujeme na hladký krém.
  6. Na záver zjemníme smotanou, podľa chuti dochutíme a podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#cuketa #zemiaky #kremovapolievka #rychlareceptura #vegetarianskejedlo #smotanovaPolievka
8 zobrazení