Cuketovo-kapiová polievka /
Spojenie jemnej cukety a sladkej kapie vytvára v tejto polievke harmonický a plný chuťový zážitok. Údená paprika a čili vločky...
Spojenie jemnej cukety a sladkej kapie vytvára v tejto polievke harmonický a plný chuťový zážitok. Údená paprika a čili vločky dodávajú ľahký dymový nádych a pikantný podtón. Vďaka svojej sezónnosti aj dostupnosti si ju môžete dopriať počas celého roka – ľahká, krémová a výživná, ideálna aj ako vegetariánsky obed.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 2 PL – olivový olej
- 1 ks – cibuľa
- 1 KL – údená paprika
- 0.25 KL – čili vločky
- 2 PL – paradajkový pretlak
- 2 ks – zemiaky
- 1 ks – kapia
- 700 ml – zeleninový vývar (bujón)
- 1 ks – cuketa
- – soľ
- – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Kapiu zbavíme semienok a pokrájame na tenké pásiky. Cuketu ošúpeme, odstránime semienka a nakrájame. Zemiaky pokrájame na kocky.
- V hrnci zahrejeme olej, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, soľ, korenie, čili vločky a údenú papriku. Restujeme do sklovita.
- Pridáme paradajkový pretlak a premiešame. Potom vsypeme kapiu a zemiaky a krátko ich opečieme.
- Zalejeme zeleninovým vývarom a varíme zakryté približne 20 minút.
- Následne pridáme cuketu, ešte 5 minút povaríme a všetko spolu rozmixujeme na hladký krém.
- Podávame s chlebovými krutónmi a môžeme dozdobiť čili vločkami.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#cuketa #kapia #kremovapolievka #zeleninovapolievka #vegetarianske #rychlyobed
10 zobrazení