Krúpová uhorková polievka /
Krúpová polievka s kyslými uhorkami je výnimočne delikátna kombinácia koreňovej zeleniny, krúpov a pikantného nádychu z uhoriek. Je sýta, zahreje...
Krúpová polievka s kyslými uhorkami je výnimočne delikátna kombinácia koreňovej zeleniny, krúpov a pikantného nádychu z uhoriek. Je sýta, zahreje a svojou chuťou príjemne prekvapí aj tých, ktorí krúpy bežne nevyhľadávajú. Výborná na obed či večeru.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
60 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 2 PL – olej
- 1 ks – cibuľa
- 2 ks – mrkva
- 1 ks – petržlen
- 0.5 ks – zeler (menší)
- 200 g – krúpy
- 1 liter – zeleninový vývar
- 4 ks – kyslé uhorky (väčšie)
- 2 strúčiky – cesnak
- podľa chuti – nálev z kyslých uhoriek
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zeleninu očistíme a nastrúhame, krúpy poriadne prepláchneme a uhorky nakrájame na drobno.
- Na oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme zeleninu a krátko ju restujeme, kým mierne nezmäkne.
- Prisypeme krúpy, zalejeme vývarom, privedieme k varu a pod pokrievkou varíme približne 30–45 minút, kým sú krúpy mäkké.
- Do takmer hotovej polievky pridáme nakrájané uhorky, prelisovaný cesnak a dochutíme nálevom, soľou a korením podľa potreby.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#krupy #uhorkovapolievka #zdravaobed #lacnareceptura #zelenaobed #sytapolievka
6 zobrazení