Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Ajiaco – kolumbijská kuracia polievka

Kuracia Ajiaco / Ajiaco je ikonická kolumbijská polievka, ktorá pripomína náš kurací vývar, no obohatená o kukuricu, tekvicu, šafrán, kapary a čerstvý koriander... Ajiaco je ikonická kolumbijská polievka, ktorá pripomína náš kurací vývar, no obohatená o kukuricu, tekvicu, šafrán, kapary a čerstvý koriander vytvára nezabudnuteľný chuťový zážitok. Zahustená nastrúhanou zeleninou a zemiakmi, podávaná s plátkami avokáda a kyslou smotanou, vás zahreje i nasýti. Vynikajúca ako hlavný chod, nielen počas chladných dní.
Obed Polievky Večera Exotické jedlá Zeleninové jedlá Kuracie mäso Varené Juhoamerická kuchyňa
20 min príprava
60 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 500 g – kuracie stehná
  • 2 PL – olej
  • 1 KL – drvená rasca
  • 1 KL – soľ
  • 1 štipka – šafrán
  • 4 strúčiky – cesnak
  • 3 ks – jarná cibuľka
  • 1 ks – stonkový zeler
  • 100 g – tekvica
  • 150 g – mrkva
  • 1 ks – kukurica
  • 700 g – zemiaky
  • 3 ks – bobkový list
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Kuracie mäso premiešame s olejom, rascou, soľou a šafranom. Necháme odležať približne hodinu.
  2. Tekvicu a mrkvu nastrúhame, cesnak prelisujeme, zeler a cibuľku nasekáme, kukuricu rozdelíme na štvrtiny.
  3. Polovicu zemiakov nakrájame na plátky, druhú polovicu na kocky.
  4. V hrnci orestujeme marinované kuracie mäso, pridáme zeler, cibuľku, cesnak a zalejeme dvoma litrami vody.
  5. Pridáme kukuricu a bobkový list a privedieme k varu.
  6. Pridáme nastrúhanú mrkvu, tekvicu a plátky zemiakov. Varíme 20 minút pod pokrievkou.
  7. Pridáme kocky zemiakov, podľa potreby dosolíme a varíme ešte 30 minút.
  8. Servírujeme s kyslou smotanou, plátkami avokáda, kaparami a čerstvým koriandrom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#ajiaco #kolumbijskaPolievka #kuraciaPolievka
12 zobrazení