Kuracia Ajiaco /
Ajiaco je ikonická kolumbijská polievka, ktorá pripomína náš kurací vývar, no obohatená o kukuricu, tekvicu, šafrán, kapary a čerstvý koriander...
Ajiaco je ikonická kolumbijská polievka, ktorá pripomína náš kurací vývar, no obohatená o kukuricu, tekvicu, šafrán, kapary a čerstvý koriander vytvára nezabudnuteľný chuťový zážitok. Zahustená nastrúhanou zeleninou a zemiakmi, podávaná s plátkami avokáda a kyslou smotanou, vás zahreje i nasýti. Vynikajúca ako hlavný chod, nielen počas chladných dní.
Obed
Polievky
Večera
Exotické jedlá
Zeleninové jedlá
Kuracie mäso
Varené
Juhoamerická kuchyňa
20 min príprava
60 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 500 g – kuracie stehná
- 2 PL – olej
- 1 KL – drvená rasca
- 1 KL – soľ
- 1 štipka – šafrán
- 4 strúčiky – cesnak
- 3 ks – jarná cibuľka
- 1 ks – stonkový zeler
- 100 g – tekvica
- 150 g – mrkva
- 1 ks – kukurica
- 700 g – zemiaky
- 3 ks – bobkový list
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Kuracie mäso premiešame s olejom, rascou, soľou a šafranom. Necháme odležať približne hodinu.
- Tekvicu a mrkvu nastrúhame, cesnak prelisujeme, zeler a cibuľku nasekáme, kukuricu rozdelíme na štvrtiny.
- Polovicu zemiakov nakrájame na plátky, druhú polovicu na kocky.
- V hrnci orestujeme marinované kuracie mäso, pridáme zeler, cibuľku, cesnak a zalejeme dvoma litrami vody.
- Pridáme kukuricu a bobkový list a privedieme k varu.
- Pridáme nastrúhanú mrkvu, tekvicu a plátky zemiakov. Varíme 20 minút pod pokrievkou.
- Pridáme kocky zemiakov, podľa potreby dosolíme a varíme ešte 30 minút.
- Servírujeme s kyslou smotanou, plátkami avokáda, kaparami a čerstvým koriandrom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#ajiaco #kolumbijskaPolievka #kuraciaPolievka
12 zobrazení