Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Osviežujúce ajoblanco z mandlí a hrozna

Studená mandľová polievka / Ajoblanco je jemná, krémová španielska polievka podávaná za studena, ktorá vás prekvapí kombináciou mandlí, cesnaku, chlebovej striedky a hrozna. Táto... Ajoblanco je jemná, krémová španielska polievka podávaná za studena, ktorá vás prekvapí kombináciou mandlí, cesnaku, chlebovej striedky a hrozna. Táto lahodná klasika z Andalúzie osvieži v horúčavách a poteší aj ako netradičný predkrm. Jednoduchá na prípravu, no chuťovo veľmi rafinovaná.
Obed Polievky Večera Ovocné Bezmäsité jedlá Varené Španielska kuchyňa
10 min príprava
Porcie: 3

  • 150 g – lúpané mandle
  • 100 g – chlieb
  • 1 strúčik – cesnak
  • 100 ml – extra panenský olivový olej
  • 2 PL – červený vínny ocot
  • 500 ml – voda
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • 1 hrsť – bobuľky hrozna
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Zo staršieho chleba odrežeme kôrky, striedku pokrájame na kocky a vložíme do misky.
  2. Pridáme mandle, cesnak, olej, vínny ocot, soľ, korenie a zalejeme studenou vodou. Misku uložíme do chladničky na dve hodiny.
  3. Ak sa ponáhľame, môžeme k surovinám pridať ľad a okamžite mixovať.
  4. Obsah misky následne dôkladne rozmixujeme do hladkej konzistencie.
  5. Pred podávaním ochutnáme a upravíme dochutenie soľou a octom podľa chuti.
  6. Polievku rozlejeme do tanierov, ozdobíme bobuľkami hrozna, opraženými mandľami a pokvapkáme olejom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#ajoblanco #mandlova #studena #spanielska #bezvarenia
8 zobrazení