Studená mandľová polievka /
Ajoblanco je jemná, krémová španielska polievka podávaná za studena, ktorá vás prekvapí kombináciou mandlí, cesnaku, chlebovej striedky a hrozna. Táto...
Ajoblanco je jemná, krémová španielska polievka podávaná za studena, ktorá vás prekvapí kombináciou mandlí, cesnaku, chlebovej striedky a hrozna. Táto lahodná klasika z Andalúzie osvieži v horúčavách a poteší aj ako netradičný predkrm. Jednoduchá na prípravu, no chuťovo veľmi rafinovaná.
Obed
Polievky
Večera
Ovocné
Bezmäsité jedlá
Varené
Španielska kuchyňa
10 min príprava
Porcie: 3
- 150 g – lúpané mandle
- 100 g – chlieb
- 1 strúčik – cesnak
- 100 ml – extra panenský olivový olej
- 2 PL – červený vínny ocot
- 500 ml – voda
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- 1 hrsť – bobuľky hrozna
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zo staršieho chleba odrežeme kôrky, striedku pokrájame na kocky a vložíme do misky.
- Pridáme mandle, cesnak, olej, vínny ocot, soľ, korenie a zalejeme studenou vodou. Misku uložíme do chladničky na dve hodiny.
- Ak sa ponáhľame, môžeme k surovinám pridať ľad a okamžite mixovať.
- Obsah misky následne dôkladne rozmixujeme do hladkej konzistencie.
- Pred podávaním ochutnáme a upravíme dochutenie soľou a octom podľa chuti.
- Polievku rozlejeme do tanierov, ozdobíme bobuľkami hrozna, opraženými mandľami a pokvapkáme olejom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#ajoblanco #mandlova #studena #spanielska #bezvarenia
8 zobrazení