Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Krémová uhorková polievka s kôprom a smotanou

Uhorková polievka / Tradičná poľská uhorková polievka v krémovej verzii. Kombinácia domáceho vývaru, kyslých uhoriek a kyslej smotany s kôprom vytvára jemne kyslastú,... Tradičná poľská uhorková polievka v krémovej verzii. Kombinácia domáceho vývaru, kyslých uhoriek a kyslej smotany s kôprom vytvára jemne kyslastú, lahodnú a zároveň osviežujúcu chuť. Výborne zasýti ako ľahší obed či večera.
Obed Polievky Večera Zeleninové jedlá Kuracie mäso Varené Slovenská kuchyňa
20 min príprava
80 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 500 g – kuracie stehná (s kosťami i kožou)
  • 1 ks – mrkva
  • 0.5 ks – zeler
  • 1 ks – petržlen
  • 1 ks – pór
  • 1 ks – bobkový list
  • 50 g – maslo
  • 6 ks – kyslé uhorky
  • 2 ks – zemiaky
  • 100 g – kyslá smotana
  • 1 PL – čerstvý kôpor
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Kuracie stehná a očistenú zeleninu vložíme do veľkého hrnca, pridáme bobkový list a zalejeme cca 2 litrami vody. Pomaly varíme 1 hodinu.
  2. Kyslé uhorky ošúpeme a postrúhame. Na masle ich podusíme do mäkka, asi 7 minút, potom ich odstavíme.
  3. Z vývaru vyberieme zeleninu a mäso. Zemiaky pokrájame na kocky a vložíme ich späť do vývaru spolu s nakrájanou mrkvou, petržlenom a obraným mäsom.
  4. Keď sú zemiaky skoro mäkké, pridáme podusené uhorky a varíme ďalších 5 minút.
  5. Kyslú smotanu rozmiešame s trochou vývaru a primiešame do polievky. Dochutíme soľou, korením a na záver pridáme čerstvý kôpor.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#uhorkova #koporova #polievka #postna #tradicna #polska
15 zobrazení