Uhorková polievka /
Tradičná poľská uhorková polievka v krémovej verzii. Kombinácia domáceho vývaru, kyslých uhoriek a kyslej smotany s kôprom vytvára jemne kyslastú,...
Tradičná poľská uhorková polievka v krémovej verzii. Kombinácia domáceho vývaru, kyslých uhoriek a kyslej smotany s kôprom vytvára jemne kyslastú, lahodnú a zároveň osviežujúcu chuť. Výborne zasýti ako ľahší obed či večera.
Obed
Polievky
Večera
Zeleninové jedlá
Kuracie mäso
Varené
Slovenská kuchyňa
20 min príprava
80 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 500 g – kuracie stehná (s kosťami i kožou)
- 1 ks – mrkva
- 0.5 ks – zeler
- 1 ks – petržlen
- 1 ks – pór
- 1 ks – bobkový list
- 50 g – maslo
- 6 ks – kyslé uhorky
- 2 ks – zemiaky
- 100 g – kyslá smotana
- 1 PL – čerstvý kôpor
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Kuracie stehná a očistenú zeleninu vložíme do veľkého hrnca, pridáme bobkový list a zalejeme cca 2 litrami vody. Pomaly varíme 1 hodinu.
- Kyslé uhorky ošúpeme a postrúhame. Na masle ich podusíme do mäkka, asi 7 minút, potom ich odstavíme.
- Z vývaru vyberieme zeleninu a mäso. Zemiaky pokrájame na kocky a vložíme ich späť do vývaru spolu s nakrájanou mrkvou, petržlenom a obraným mäsom.
- Keď sú zemiaky skoro mäkké, pridáme podusené uhorky a varíme ďalších 5 minút.
- Kyslú smotanu rozmiešame s trochou vývaru a primiešame do polievky. Dochutíme soľou, korením a na záver pridáme čerstvý kôpor.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#uhorkova #koporova #polievka #postna #tradicna #polska
15 zobrazení