Cícerová polievka /
Voňavá a sýta cícerová polievka s mangoldom inšpirovaná španielskou kuchyňou. Spája jemnosť vareného cíceru, paradajkovú omáčku s cesnakovo-chlebovým základom a...
Voňavá a sýta cícerová polievka s mangoldom inšpirovaná španielskou kuchyňou. Spája jemnosť vareného cíceru, paradajkovú omáčku s cesnakovo-chlebovým základom a sviežosť listovej zeleniny. Výborná ako výdatný obed do chladnejších dní.
Obed
Polievky
Večera
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Španielska kuchyňa
20 min príprava
40 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 300 g – sušený cícer
- 3 strúčiky – cesnak
- 100 g – starší chlieb
- 5 PL – olej
- 1 ks – zelená paprika
- 1 kocka – zeleninový bujón
- 1 konzerva – lúpané, krájané paradajky
- 1 KL – cukor kryštálový
- 1 KL – mletá paprika
- 300 g – mangold
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Cícer prepláchneme, namočíme na noc a potom uvaríme domäkka v tlakovom alebo klasickom hrnci.
- Chlieb nakrájame na kocky, cesnak na plátky a spolu ich opečieme do zlatova na oleji. Rozdrvíme na omrvinky.
- V panvici na zvyšku oleja orestujeme nakrájanú cibuľu a papriku. Pridáme bujón, papriku, zalejeme paradajkami a varíme 10 minút.
- Do omáčky vmiešame cesnakovo-chlebové omrvinky a odstavíme.
- K uvarenému cíceru pridáme umytý a nakrájaný mangold, prilejeme paradajkovú zmes a všetko spolu povaríme ešte 10 – 15 minút.
- Dochutíme soľou a podávame teplé s čerstvým chlebom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#cicerova #mangold #spanielska #zeleninova #postna #bezmasa
9 zobrazení