Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Hustá cícerová polievka s mangoldom

Cícerová polievka / Voňavá a sýta cícerová polievka s mangoldom inšpirovaná španielskou kuchyňou. Spája jemnosť vareného cíceru, paradajkovú omáčku s cesnakovo-chlebovým základom a... Voňavá a sýta cícerová polievka s mangoldom inšpirovaná španielskou kuchyňou. Spája jemnosť vareného cíceru, paradajkovú omáčku s cesnakovo-chlebovým základom a sviežosť listovej zeleniny. Výborná ako výdatný obed do chladnejších dní.
Obed Polievky Večera Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Španielska kuchyňa
20 min príprava
40 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 300 g – sušený cícer
  • 3 strúčiky – cesnak
  • 100 g – starší chlieb
  • 5 PL – olej
  • 1 ks – zelená paprika
  • 1 kocka – zeleninový bujón
  • 1 konzerva – lúpané, krájané paradajky
  • 1 KL – cukor kryštálový
  • 1 KL – mletá paprika
  • 300 g – mangold
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Cícer prepláchneme, namočíme na noc a potom uvaríme domäkka v tlakovom alebo klasickom hrnci.
  2. Chlieb nakrájame na kocky, cesnak na plátky a spolu ich opečieme do zlatova na oleji. Rozdrvíme na omrvinky.
  3. V panvici na zvyšku oleja orestujeme nakrájanú cibuľu a papriku. Pridáme bujón, papriku, zalejeme paradajkami a varíme 10 minút.
  4. Do omáčky vmiešame cesnakovo-chlebové omrvinky a odstavíme.
  5. K uvarenému cíceru pridáme umytý a nakrájaný mangold, prilejeme paradajkovú zmes a všetko spolu povaríme ešte 10 – 15 minút.
  6. Dochutíme soľou a podávame teplé s čerstvým chlebom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#cicerova #mangold #spanielska #zeleninova #postna #bezmasa
9 zobrazení