Zuppa Toscana /
Známa talianska Zuppa Toscana je dokonalou kombináciou klobásového mäsa, zemiakov a listovej zeleniny. Hustá, sýta a výnimočne chutná polievka, ktorá...
Známa talianska Zuppa Toscana je dokonalou kombináciou klobásového mäsa, zemiakov a listovej zeleniny. Hustá, sýta a výnimočne chutná polievka, ktorá bez problémov nahradí celý obed. Je ideálna na chladnejšie dni alebo ako víkendové jedlo pre celú rodinu.
Obed
Polievky
Večera
Exotické jedlá
Mleté mäso
Varené
Talianska kuchyňa
15 min príprava
35 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 1 ks – cibuľa
- 2 strúčiky – cesnak
- 700 g – zemiaky
- 100 g – slanina
- 1.2 liter – kurací vývar (bujón)
- 10 ks – veľké listy kelu al. mangoldu
- 250 ml – smotana na šľahanie
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- 300 g – mleté mäso (bravčové a hovädzie)
- 0.5 KL – soľ
- 0.5 KL – mleté čierne korenie
- 1 KL – oregano (sušené)
- 1 ks – vajce
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Z mletého mäsa, vajca, soli, korenia a oregana pripravíme zmes a odložíme do chladu.
- Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky, zalejeme ich vodou.
- V hrnci opečieme klobásovú zmes na sucho, miešame, aby vznikli menšie i väčšie kúsky. Opečené mäso odložíme bokom.
- Do hrnca vložíme slaninu, necháme ju vypustiť tuk a pridáme cibuľu. Restujeme do sklovita, potom pridáme cesnak a krátko orestujeme.
- Pridáme scedené zemiaky a vývar. Varíme na miernom ohni, kým zemiaky nezmäknú.
- Vrátime mäso, prilejeme smotanu, osolíme a okoreníme. Varíme ešte 10 minút.
- Listy kelu/mangoldu nasekáme, pridáme do polievky a varíme posledných 5 minút.
- Podávame horúce s čerstvým pečivom alebo bagetou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#toskana #klobasa #zemiakova #kelova #zeleninova #zupatoscana
15 zobrazení