Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Krémový mangoldovo-pórový elixír

Mangoldová krémová / Zamatovo jemná zelená polievka z mangoldu a póru, ktorá poteší nielen chuťové bunky, ale aj telo vďaka bohatému obsahu vitamínov.... Zamatovo jemná zelená polievka z mangoldu a póru, ktorá poteší nielen chuťové bunky, ale aj telo vďaka bohatému obsahu vitamínov. Jednoduchá na prípravu, ideálna na ľahký obed alebo večeru.
Obed Polievky Večera Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 3 PL – maslo
  • 1 ks – menší pór
  • 6 ks – veľké listy mangoldu
  • 750 ml – zeleninový vývar (al. bujón)
  • 200 ml – smotana na šľahanie
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Pór pozdĺžne prerežeme, dôkladne umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Opláchneme aj listy mangoldu.
  2. V hrnci rozpustíme maslo a pridáme pór. Osolíme a restujeme 5 minút za občasného miešania.
  3. Listy mangoldu oddelíme od stoniek a pridáme ich do hrnca k póru.
  4. Zalejeme vývarom, prikryjeme a varíme na miernom ohni 15 minút.
  5. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka, pridáme smotanu a ešte 5 minút povaríme.
  6. Na záver dochutíme soľou a korením a servírujeme teplé.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#mangold #kremova #zeleninova #vitaminy #zdrava #rychla
11 zobrazení