Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Čínska kapustová s mäsovými guľkami a zázvorom

Čínska polievka / Voňavá a sýta polievka inšpirovaná čínskou kuchyňou. Kombinuje jemnú čínsku kapustu s ochutenými mäsovými guľkami a vývarom, ktorý zahreje i... Voňavá a sýta polievka inšpirovaná čínskou kuchyňou. Kombinuje jemnú čínsku kapustu s ochutenými mäsovými guľkami a vývarom, ktorý zahreje i zasýti. Skvelá s rezancami aj bez nich.
Obed Polievky Večera Exotické jedlá Mleté mäso Varené Čínska kuchyňa
20 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 1.5 liter – kurací vývar (bujón)
  • 0.5 ks – čínska kapusta
  • 500 g – mleté bravčové mäso
  • 0.5 KL – soľ
  • 0.5 KL – mleté biele korenie
  • 1 KL – kryštálový cukor
  • 1 KL – strúhaný zázvor
  • 1 PL – sezamový olej
  • 1 PL – sójová omáčka
  • 1 ks – bielok
  • 1 ks – jarná cibuľka
  • 2 PL – voda
  • 1 KL – kukuričný škrob
  • podľa potreby – olej na vypážanie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Vo veľkom hrnci privedieme vývar do varu a pridáme na väčšie kusy nakrájanú čínsku kapustu.
  2. Zatiaľ si mleté mäso premiešame so soľou, korením, cukrom, zázvorom, sezamovým olejom, sójovou omáčkou, nasekanou jarnou cibuľkou a bielkom.
  3. Zo zmesi vytvarujeme guľky, ktoré potrieme zmesou vody a škrobu pre jemnú kôrku.
  4. Guľky zľahka vyprážame do zlatohneda, následne ich vložíme do vriacej polievky a povaríme asi 10 minút.
  5. Pred koncom varu pridáme ešte cibuľkovú vňať, dochutíme soľou a bielym korením a podávame samotné alebo s rezancami.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#cinska #kapustova #masovegule #azijska #zazvor #vyvarova
197 zobrazení