Čínska polievka /
Voňavá a sýta polievka inšpirovaná čínskou kuchyňou. Kombinuje jemnú čínsku kapustu s ochutenými mäsovými guľkami a vývarom, ktorý zahreje i...
Voňavá a sýta polievka inšpirovaná čínskou kuchyňou. Kombinuje jemnú čínsku kapustu s ochutenými mäsovými guľkami a vývarom, ktorý zahreje i zasýti. Skvelá s rezancami aj bez nich.
Obed
Polievky
Večera
Exotické jedlá
Mleté mäso
Varené
Čínska kuchyňa
20 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 1.5 liter – kurací vývar (bujón)
- 0.5 ks – čínska kapusta
- 500 g – mleté bravčové mäso
- 0.5 KL – soľ
- 0.5 KL – mleté biele korenie
- 1 KL – kryštálový cukor
- 1 KL – strúhaný zázvor
- 1 PL – sezamový olej
- 1 PL – sójová omáčka
- 1 ks – bielok
- 1 ks – jarná cibuľka
- 2 PL – voda
- 1 KL – kukuričný škrob
- podľa potreby – olej na vypážanie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Vo veľkom hrnci privedieme vývar do varu a pridáme na väčšie kusy nakrájanú čínsku kapustu.
- Zatiaľ si mleté mäso premiešame so soľou, korením, cukrom, zázvorom, sezamovým olejom, sójovou omáčkou, nasekanou jarnou cibuľkou a bielkom.
- Zo zmesi vytvarujeme guľky, ktoré potrieme zmesou vody a škrobu pre jemnú kôrku.
- Guľky zľahka vyprážame do zlatohneda, následne ich vložíme do vriacej polievky a povaríme asi 10 minút.
- Pred koncom varu pridáme ešte cibuľkovú vňať, dochutíme soľou a bielym korením a podávame samotné alebo s rezancami.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#cinska #kapustova #masovegule #azijska #zazvor #vyvarova
197 zobrazení