Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Krémová kuriatková polievka z čerstvých húb

Kuriatkový krém / Kuriatkový krém je voňavá a jemná polievka, ktorá pohladí chuťové poháriky každého milovníka húb. Pripravená z čerstvých kuriatok, smotany a... Kuriatkový krém je voňavá a jemná polievka, ktorá pohladí chuťové poháriky každého milovníka húb. Pripravená z čerstvých kuriatok, smotany a byliniek, má krémovú konzistenciu a bohatú chuť, ktorá pripomína letné lesy. Skvele sa hodí ako predjedlo aj ako ľahší obed so sviežim pečivom. Delikátna vo svojej jednoduchosti, no zároveň výnimočne lahodná.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 200 g – čerstvé kuriatka
  • 3 PL – maslo
  • 1 PL – olivový olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 1 strúčik – cesnak
  • 1 KL – drvená rasca
  • 3 ks – stredne veľký zemiak
  • 750 ml – zeleninový vývar (bujón)
  • 1PL – majoránka
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • 1 hrsť – petržlenová vňať
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Huby očistíme a menšie kuriatka cca 60 g si odložíme bokom, zvyšok kuriatok nakrájame na kocky.
  2. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky, očistenú cibuľu nakrájame na kocky a cesnak pretlačíme.
  3. V hrnci zahrejeme olej a maslo opražíme na ňom huby a cibuľu. Pridáme štipku soli, korenie a rascu a huby s cibuľou restujeme cca 5 minút.
  4. Potom pridáme cesnak, zemiaky, prilejeme vývar a všetko spolu povaríme cca 15 minút. Následne polievku rozmixujeme ponorným mixérom na krém.
  5. Kuriatkový krém prevoniame majoránom, prípadne dosolíme a ochutíme korením a ešte krátko povaríme.
  6. Odložené, menšie kuriatka opražíme na 2 lyžiciach masla, zľahka ich okoreníme a osolíme.
  7. Krémovú polievku podávame ozdobenú opraženými kuriatkami a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#polievky #hubova
111 zobrazení